(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Stračatela
Potřebné ingredience
Tmavé těsto: 2 hrnky nebo rovné skleničky "duritky" polohrubé mouky 1 hrnek nebo rovná sklenička "duritka" cukru 1 hrnek nebo rovná sklenička "duritka" mléka 3/4 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 1 van.cukr 2 celá vejce 2 lžíce kakaa Všechny přísady vyšleháme v hladké těsto. Světlé těsto: 2 tvarohy 3/4 hrnku nebo skleničky cukru 1 hrnek nebo sklenička mléka 1 vanilkový puding (prášek) 1 vanilkový cukr 2 celá vejce Taktéž vše vyšleháme šlehačem do tekutějšího krému.
Postup přípravy
Z tmavého těsta odlijeme 3/4 hrnku. Zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Potom po lžičkách nebo naběračkou nalijeme světlé těsto a rozetřeme a na to nacákáme zbytek tmavého těsta z hrnku. Pečeme asi 30-40 min.na 170 stupnů.
Buchta je moc dobrá a dlouho vydrží vláčná.
Dobrou chuť!
Buchta je moc dobrá a dlouho vydrží vláčná.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
15. 6. 2009, 21:07
Danuška V.
(upraveno)
15. 6. 2009, 20:34
Gabi, dnes jsem zkoušela a je . Díky za recepísek Dana